Raspberry weerstation

Door twicejr op donderdag 29 september 2016 21:49 - Reacties (7)
Categorie: -, Views: 3.041

Omdat ik een weerstation heb gekocht, en ik las dat het ding uitgelezen kon worden via usb ben ik gelijk aan de slag gegaan...

Ik vind het gaaf om de gegevens van het weerstation te blijven verzamelen, en er dingen mee te doen.

Tot nu toe heb ik een grafiek-generator gebouwd met de geschiedenis die in SQL wordt opgeslagen, maar er zijn wel meer leuke dingen te bedenken.

Het koppelen van een Opentherm-thermostaat aan de raspberry, en dan in combinatie met de uitgebreide gegevens een berekening maken wat de ideale starttijd / stooktemperatuur zou zijn.
Rekeningen houden met dauwpunt enzo.... (auto dauwbeveiling maken, b.v. :P )

Je zou zelfs per ruimte iets kunnen doen als je de thermostaatknoppen met een salvo zou kunnen aansturen via de raspberry b.v., i.c.m. wat thermometer-diodes en zendertjes.

Voor grotere woningen lijkt me dat wel ideaal. Goedkoper dan van die complete oplossingen misschien, leuker sowieso ...

https://s9.postimg.org/l19xpjle3/code.png

https://s9.postimg.org/420zaaa6j/Naamloos1.png

https://s9.postimg.org/clkd81iiz/Naamloos2.png

https://s9.postimg.org/czlp7n2mj/tabel.png


Ik heb voor de grafieken de js-library Dygraph gebruikt, en het python script https://github.com/Wolfrax/WS1080 voor het ophalen en parsen van de usb-data.

Als mensen het leuk vinden wil ik best de broncode opschonen en openbaren, een aantal jobs in bash, python scripts en php / js / html wat nu nog in mijn framework verpakt zit kan ik even vanilla-iseren :)

Open Source overheid

Door twicejr op maandag 8 augustus 2016 21:10 - Reacties (29)
Categorie: -, Views: 3.535

Stel je voor dat je zelfs als vijfjarige al kan stemmen! Dat is idioot zou je zeggen - daar ben ik het helemaal mee eens met het huidige systeem...

Het idee is dat er een open source platform zou moeten komen, waarbij er controle is over de input (en uiteraard moeten er (de juiste) auditors zijn). Dit systeem moet alle facetten van de samenleving categoriseren en vraagstukken van de 'overheid' moeten worden gerankt, qua ingewikkeldheid / diepgang.

Daarnaast moet elke gebruiker getoetst worden op al deze facetten. Zo krijgt iedere gebruiker dan een 'rapportcijfer' (die je dan in een soort stemhok moet halen natuurlijk).
Zonder dat je je rapportcijfer hebt behaald kan je geen vraagstukken beantwoorden waarbij deze kennis vereist is. Dat moet dan ook per vraagstuk geclassificeerd worden..

De vraagstukken kunnen door iedereen gemaakt worden - en beoordeeld.
Denk aan een soort Stackoverflow / Tweakers karma-achtige manier, wat betreft ranking.
Zodra een vraagstuk compleet is om in te dienen zal erop gestemd kunnen worden.

Natuurlijk is het ver gezocht om nu alles ineens zo te laten gaan. Maar ik denk zeker dat zoeits de hele overheid zou moeten kunnen vervangen, of althans ten dele.

Het hele kabinet deugt voor geen kant, naar mijn mening. Er zijn altijd genoeg zaakjes die stinken.
Minister Tabak anyone?

Op de manier zoals ik het bedacht had kan de hele overheid de prullenbak in uiteindelijk... zo zou je een heel open source land kunnen creëren.

Ik ben benieuwd wat anderen hiervan denken. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om een eerlijk, zelfreguleren systeem te maken? (en er kan altijd aan gesleuteld worden)
Is het moeilijker te organiseren dan b.v. een community-based operating system?

Het idee is echt dat het kabinet eigenlijk niet meer bestaat. Iedereen doet mee aan het bedenken/verzamelen en oplossen van kwesties..